1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Hruškové zelí

Název Množství a jednotka
sterilované červené zelí 700 g
cibule 1 ks
hrušky 1-2 ks
kukuřičná nebo hladká mouka 1 lžíce
skořice 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Velkou sklenici červeného sterilovaného zelí dáme do hrnce, zalijeme hrnkem vody a dáme vařit. Po půlhodině přidáme zásmažku - na sádle necháme zrůžovět najemno nakrájenou cibulku, přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, zalijeme sklenicí studené vody, promícháme a vlijeme do zelí. Přidáme 1 větší oloupanou hrušku (nebo dvě menší) nastrouhanou na hrubém struhadle, půl lžičky skořice a povaříme doměkka za občasného promíchání. Pokud je potřeba, zelí dosolíme podle chuti.


 


RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka Wellington

Postup: Na 4 porce potřebujeme dva špalíčky vepřové panenky o délce cca 20 cm. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Avokádová pomazánka

Postup: Zralé avokádo (pokud je avokádo tvrdé, necháme jej při pokojové teplotě dozrát... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...